Quizen på Angelz.net-bussen

På vår buss till Trelleborg körde vi en uppskattad quiz på temat allsvenska premiärer. Personen som lyckades bäst klarade av att skrapa ihop 10 rätt. Hur många rätt klarar du?

1. 1994 var ju som alla minns ett ganska hyfsat år för IFK Göteborg, inte minst i europa. även Trelleborgs FF var dock framgångsrika i UEFA-cupen och slog bland annat ut engelska Blackburn Rovers. I omgången efter blev man dock utlagna på övertid av en annan stor klubb. Vilken?
1. SS Lazio X. Parma 2. Benfica

 
2. Trelleborgs FF spelar som bekant i en blåvit dress. Däremot har de aldrig haft någon supporterkultur värd namnet, än mindre något fanzine. Men om vilken annan blåvit klubb handlade fanzinet ‘All Quiet on the Western Avenue’ som poeten och Babyshambles-sångaren Pete Doherty skrev i sin ungdom?
1. Brighton Hove & Albion X. Queens Park Rangers 2. Millwall FC

3. Blåvittshopen släpper lagom till allsvenskan börjar en ny Hackett-inspirerad pikétröja med en sjua på bröstet. Den klassiska engelska herrmodesleverantören Hackett marknadsförs, förutom av engelska fotbollssupportrar, officiellt av den engelske idrottsstjärnan Jonny Wilkinson. Vilken sport sysslar denne Wilkinson med?
1. Rugby X. Hästpolo 2. Cricket

4. även 1994 mötte vi Trelleborg i premiären, då på hemmaplan med dagens tränarpar i startuppställningen. Slutresultatet blev 6-0 i rätt favör, och av dem svarade en spelare för ett hattrick. Vem?
1. Peter Eriksson X. Jesper Blomqvist 2. Thomas Andersson

5. I samband med den förra bortamatchen i Trelleborg 2004 så åkte några av oss till Kristianstad redan dagen innan. På vägen ner till Trelleborg besökte vi sedan förutom diverse fornminnen även den legendariske författaren Fritiof Nilsson Piratens grav. I vilken skånsk ort ligger han begravd?
1. Ravlunda X. Kivik 2. Vinslöv 

6. Den 3 augusti kommer Rolling Stones på besök till Ullevi. Egentligen skulle de ju kommit redan ifjol, men de gamla britterna tvingades då ställa in efter att Keith Richards ramlat ner från en palm och skadat sig ordentligt. Eftersom Trelleborg är palmernas stad så bör skulden alltså läggas på dem och inte på Hisingen där Stones 1990 spelade två konserter. Vad hette den turnén?
1. Voodoo Lounge x. Urban Jungle 2. Bridges to Babylon

 
7. IFK Göteborg lottas av någon anledning ofta mot en nykomling i premiären. 1997 var det IF Elfsborg på Ryavallen som gällde. Resultatet är som tur är redan preskriberat, däremot undrar vi om namnet på den av Elfsborgs målskyttar som tidigare hade gjort sig känd som porrskådespelare?
1. Moses Nsubuga X. Anders Svensson 2. Christer Mattiasson

 
8. Anders Bernmar var en stor man, som upplevde många allsvenska premiärer med IFK Göteborg innan han avled 2001. 1994 gav han ut sin egen biografi om sitt liv som en av Sveriges framgångsrikaste idrottsledare. Vad var titeln på hans bok?
1. Hyss och allvar med Andess Bernmar X. Dom kallar mig Rövarn 2. På rövarstråt med Bernmar

 
9. Det är svårt att räkna upp många namn som representerat både IFK Göteborg och Trelleborgs FF som spelare. Ett undantag är dock Mats Lilienberg, även om han aldrig lyckades speciellt bra på Kamratgården. Vilken klubb spelare Lilienberg i efter TFF och innan Blåvitt?
1. 1860 Munchen X. Bayern Leverkusen 2. FC Nurnberg (GLUBB)

 
10. I den allsvenska premiären 1993 mötte vi Aik Solna på Gamla Ullevi, i en match som slutade 1-1. I samband med matchen ryktades det om att den gamle Chelea-supporterlegenden Steve Hickmott var på plats i Göteborg. Förutom att agera statist i filmen The Football Factory driver Hickmott numera en egen bar i Thailand. Vad heter baren?
1. Headhunters Inn  X. The Shed Bar 2. The Dogs Bollocks

 
11. 1999 kom en norsk gut vid namn Jon Inge Höiland till Kamraterna från Norges svar på Trelleborg, Kongsvinger. Av någon oförklarlig anledning tillhägnades han snart en sång, på samma melodi som Man United hyllar sin norrman Ole Gunnar Solskjaer. Låten heter givetvis "You are my sunshine", men vem skrev originaltexten 1948?
1. Woody Guthrie X. Blind Willie McTell 2. Jimmie Davis

 
12. 1993 kom TFF fyra i allsvensan, snäppet bättre var deras forward Issa Manglind som kom trea i den allsvenska skytteligan med 13 gjorda mål. Men med vem delade han tredjeplatsen?
1. Miroslaw Kubisztal x. Dick Lidman 2. Henrik Larsson

 
13. Morrisseys fina låt "Angel, angel down we go together" skrevs förhoppningsvis inte för att beskriva hur vi alla kommer att känna oss på vägen hem ikväll. Vilken svensk så kallad kulturpersonlighet har hävdat att just den låten räddade honom från att begå självmord i hans ungdom?
1. Andres Lokko X. Peter Birro 2. Niklas Franke
 
  
  

Uslagsfråga:
Bortamatcherna på Vångavallen brukar sällan höra till de mest minnesvärda. Ett undantag var dck 1996 då vi säkrade guldet just i Trelleborg efter en 6-0-seger. På bortsektionen gladdes runt 500 blåvita, men hur löd den totala publiksiffran på Vångavallen?

 

 

 Rätt svar:

1, X, 1, 1, 1, X, 1, X, 1, 2, 2, 1, X,  2820

Lämna ett svar