Glöm inte cupen!

Den kallas cupen som gud glömde, det klagas på att SvFF misshandlat produkten Svenska cupen sedan urminnes tider. Då gäller det för oss att visa att vi inte glömt cupen! Den cup som i år verkar vara viktigare än på mycket länge!

Den 2:a augusti möter IFK Göteborg Mjälby AIF på bortaplan i kvartsfinal av svenska cupen. Av dom kvarvarande lagen verkar endast Kalmar FF och IFK Norrköping vara riktiga hot. Nu gäller det att ställa upp för IFK Göteborg och hjälpa dom till den första titeln för föreningen på 10 år!

Man klagar ofta på SvFF att cupen misshandlas och är dåligt organiserad. Och det är den. Men om vi vänder på det, hur är fotbolls sveriges intresse för Svenska cupen? Varför skall SvFF utveckla en produkt som fotbollsupportrar inte tar till sig? Kanske är det vi som måste visa att även cupen borde vara värdefull. Kanske är det så att SvFF tar den på allvar först när man ser att publiken faktiskt bryr sig och kommer till arenorna. Trots allt, fotboll handlar även om ekonomi, varför satsa om ingen bryr sig?

  
Foto: Milan hemma 1996

Samtidigt är cupen troligen vår enda chans att komma ut i Europa i år. Något som vi alla saknat men som också är extra viktigt om vi vill bygga för framtiden. Dels är det en viktig rutin för våra yngre spelare som saknas i dag, dels så är det också ett sätt att behålla dom yngre och locka nya spelare till sig. Vi har under en längre tid sett hur spelare gått till mediokra lag i t.ex. danmark för pengarnas skull. En plats i Europa kan få dessa spelare att tänka till en extra gång, lever du med proffsdrömmer inser du rätt snabbt att spel i Europa är ett bättre skyltfönster än att hamna på 6:e plats i danska ligan även om pengarna i Sverige är sämre. Och inte minst så för oss supportrar så är Europa äventyr något som behövs, som vi saknar och trånar efter.

Första steget till detta är att bära fram IFK Göteborg hela vägen i årets upplaga av cupen. Vi skall sluta upp bakom laget. Bära dom till seger i Blekinge och sen tar vi semifinal och final av bara farten. Som IFK Supporter borde detta vara extra intressant i år. Det är 10 år sedan vi vann en titel, i allsvenskan går det upp och ner och samtidigt är motståndet inte skräckinjagande av det kvarvarande lagen i cupen. Vill du vara på plats och se IFK Göteborg lyfta en pokal för första gången på 10 år? Då börjar resan den 2:a augsuti i Blekinge.  Det borde vara självklart att vara på plats.

Ställer du krav på klubben så bör du visa att du ställer upp också!

 

Lämna ett svar