Övre LM mot MFF!

På LM har det så här långt varit svårt att skapa den täthet som kan ge en klack energi och adrenalin i 90 minuter. Dock får vi inte sluta försöka. Vi uppmanar nu: gör redan mot Malmö övre LM till klackkärnans sektion!

 
I de stora och viktiga matcherna gäller det att leverera ett kompakt stöd från läktarna. Det är när de avgörande matcherna spelas som vi supportrar verkligen påverkar, det är då vi kan vara skillnaden mellan seger och förlust.

Klackens engagemang mot Kalmar var dock långt ifrån såväl vad man kunde hoppas som vad man kan begära. Av det skälet hölls ett spontant läktarmöte efter matchen, vid vilket de flesta grupper som brukar göra sig gällande på LM var representerade.

Bland andra UG, Supras, BwB, FML, Bombers, initiativtagarna bakom LM4 och änglarna var där. Diskussionen kretsade kring hur vi kan skapa ett bättre läktarstöd till Blåvitt.

Olika förslag var uppe och diskussionen kommer att fortsätta under mera ordnade former framöver. För att redan mot Malmö försöka förändra läget togs emellertid beslut om en flytt av den sjungande klackkärnan upp till sektion M (övre LM). Förhoppningen är att vi däruppe ska hitta den täta, elektriska stämning som driver inte bara de som alltid sjunger, utan även folk runtom, att ge allt i 90 minuter. Där kommer vi dessutom få ett bättre akustiskt stöd genom att vi har en vägg i ryggen.

änglar, det här är ett test och vi får se hur det faller ut. Men i grunden beror utfallet på en enda faktor: varje enskild ängels vilja att sjunga fram sitt lag, att bidra. Det krävs därför två uppoffringar av er. För det första att alla som vill sjunga är på plats så tidigt att platserna inte är upptagna. För det andra att alla verkligen drar sitt strå till stacken och tar i. Enkelt, eller hur?

Vad vill är alltså att göra övre till en sjungande sektion. Vi vill att ALLA som står där uppe ska känna ansvaret och ta i. Vet du med dig att du inte brukar vilja sjunga – hitta gärna en annan plats än på övre.

Vi hoppas att sången, liksom tidigare på GHI, ska sprida sig även till dem som står på nedre. Vi vill dessutom poängtera att vi inte försöker "bestämma hur man ska bete sig" på LM, eller var den ena eller den andre "får stå". Det här är ett försök att ge oss alla förutsättningar att stötta Blåvitt på ett mera kraftfullt sätt. Vi missunnar ingen rätten att själv bestämma vart han eller hon ska stå. Vi unnar dock även IFK ett riktigt bra läktarstöd. Var snälla och se det ur den synvinkeln.

Så, offra den sista ölen före match den 2 juli, gå upp och ockupera övre LM tidigt – och se till att fanimej vränga lungorna ut och in. Malmö är ett av flera topplag i år, matchen kommer att ha stor betydelse inför höstens guldspurt – och det får inte vara ett acceptabelt alternativ att grötbönderna kommer till Ullevi och sjunger ut oss.

Det är upp till var och en att visa det. Samling på övre LM mot Malmö, änglar!

UG, Supras, BwB, FML,
Bombers, LM4, änglarna

Lämna ett svar