IFK Göteborg – klåpare eller genier?

Det har tasslats de senaste dagarna. 25 maj kl 12 kommer något att att ske. Det har talats nyförvärv och ett otal namn har dragits upp. Hysén? Järdler? K Svensson? Antonsson? Men samtidigt har det funnits en skeptiskt tanke i bakhuvudet: "är allting månne bara ett PRtrick inför derbyt?".

I dagens GP kom bekräftelsen officiellt – idag kl 12 håller IFK Göteborg presskonferens via nätet. Man har annonserat både via hemsidan och via Göteborgs Posten med orden "Se vem som skrivit på för IFK!". Annonsen bokades enligt källor väldigt sent igår, vilket egentligen är för sent för att få föra in annonser i efterföljande dags tidning. Alltså måste det vara något som brådskat! Men, om allting bara är en bluff? En PRgrej för att dra till sig uppmärksamhet inför derbyt? Likt man presenterade Jonny Bråttom som vindsnabb anfallare i samband med den uppmärksammade presskonferensen på Stora Teatern för ett par år sedan.

Inte kan väl IFK Göteborg vara så korkade, mitt under brinnande rättegång. Som om det inte vore nog som det ä.r skulle en plojgrej inför derbyt med det här genomslaget som annonsen och ryktena fått bland oss supportrar i detta skede göra mer skada än nytta. Makrill.com och förra årets Gaisbonito var lysande exempel på kul och rolig marknadsföring och derbyhype – att presentera exempelvis en kock som skall lära oss laga makrill kl 12 idag är inte det!

Det finns få saker som är heliga i supportervärlden och som man inte skojar om, det här måste väl ses som en av dom. Skulle det nu inte vara ett (spelar)nyförvärv som presenteras så kan man ju snacka självmål, skjuta sig i själv i foten, skita i det blå skåpet, you name it! Jag vet att jag kommer bli besviken och framförallt arg. Många andra lär bli det också och i sådant fall vill jag uppmana er alla att låta IFK Göteborg få veta detta också – via mejl, telefon eller snigelpost.

Men nu försöker vi vara lite positiva och se fram mot presskonferensen. Själv tror jag att det är Robbie Fowler och Jerzey Dudek, Strömblad pratade väl om sista natten med gänget under CLfinalen. ´

/Pysen, något arg, väldigt hoppfull.

Lämna ett svar