Angelz.net bloggar från tingsrättens sal N

Efter att ha imponerats av GT:s intressanta och spännande bloggande från en viss rättegång vill vi givetvis inte vara sämre själva.

Det påstås ibland att kvällstidningarna är oseriösa, att de bara fokuserar på utvalda detaljer istället för på den mer intressanta helhetsbilden och att de helt enkelt är fördummande i största allmänhet. Det är därför alla som tror på det fria ordet och journalistiken blir så glada när en ny, tidigare oupptäckt, gigant som GT-bloggaren dyker upp från ingenstans. än finns det hopp om framtiden? Hans innovativa stil och förmåga att endast fokusera på sådana saker som den genomsnittlige kvällsidningsläsaren lär uppskatta har, enligt vår mening, tagit den svenska kriminaljournalistiken till en helt ny nivå. Efter att ha funnits på plats i sal N samtliga dagar hittills kan vi givetvis inte låta bli att inspireras av vår nye idol och ge oss på ett eget försök i samma anda. Vänligen hav förståelse för att vi bara är lekmän i sammanhanget.

Sal N i ena hörnet på nedanvåningen av det gamla tingsrättshuset, som snart ska användas för annan verksamhet om stadens ledande politiker kan bestämma sig för vad som är lämpligt för en sådan historiskt viktig byggnad, är ganska liten. Antalet åhörarplatser är 19 stycken, dessutom har det satts in ett antal kontorssolar i ena kanten. Trots förfrågan har domaren, av för oss okänd anledning, tydligen inte viljat flytta förhandlingarna till en större sal så att alla som vill lyssna garanterat ska få plats.

GT-bloggaren, under fredagen iklädd en svart t-shirt av märket Armani Jeans, är placerad avskiljd från de övriga åhörarna och sitter närmast utgången. Huruvida detta beror på att internetuppkopplingen finns där, eller om det handlar om att den tre meter långe bloggaren inte får plats med benen vid de vanliga åhörarplatserna låter vi vara osagt.

åklagare Lars Lithner, iklädd en väl åtsittande svart Dressman-kostym, har varit involverad i hela utredningen från början. Helt klart en underhållande herre att titta på. Uttrycket babyface får här en helt ny innebörd. Men inte är det väl en MFF-pins han har på kavajen, eller?

Gardinerna i fönsterna är fina. Mins dock inte riktigt vilken färg de hade. Var det blå, kanske?

Janne Plånbok, eller herr Nilsson som han kallades i samband med att Ijeh förhördes, verkar tycka det är kul och spännande med en rättegång att fördriva dagarna med. Skojfristiga vitsar som kommer upp utan relevans för sakfrågan och kul pikar åt åklagarsidan när man minst anar det. Kul måhända, men om man betänker sammanhanget och vilken påföljd han riskerar så känns det nästan snarare lite smått olustigt.

På tal om Mister Wallet så framkom det idag att IFK fortfarande månadsvis betalar tillbaka pengar som han lånade ut i samband med att Alex värvades hem från England. Oavsett vad utgången på den här rättegången blir, och vad man än må tycka om vissa av de handlingar som föranlett den samma, kan ingen ta ifrån honom hans blåvita hjärta och allt det ideella arbete han lagt ner på IFK Göteborg genom åren.

Ingen av nämndemännen/damen har, så vitt får förstås, ännu somnat under pågående förhandling.

Under fredagseftermiddagen frågade en på åklagarsidan herr Nilsson en fråga om "det som stod i en tidningsartikel imorse stämde", angående hans roll som kassör. Denna djupsinniga och mycket konkreta fråga fick ett nekande svar. Härd kände sig nog nöjd på åhöraräktaren att hans krönikor uppskattas av någon åtminstone.

På tal om denne Mats, idag iklädd en svart jacka/kavaj (?), så är det lite kul och ganska fascinerande hur mycket Ijeh-presentationen på Storan fortfarande stör honom. Snälla Mats, det är faktiskt nästan tre och ett halvt år sedan nu. å andra sidan var det nu ett tag sedan han råkade nämna den stora blåvita "huliganrättegången" och hans upplevelser av att ha följt den, så än finns det kanske hopp…

När det gäller advokaterna så krävs det ingen alltför komplicerad gissning för att komma fram till att det är Mats Persson som lägger ut klart mest pengar på sin representant. Riktigt skarp (bäva månde Bengt Halse!), men slipsvalet torde han behöva slipa lite mer på. Sellas kompanjon däremot hade en en lång utläggning och besynnerliga frågor som skulle visa att det ofta förekommit stora belopp som gått mellan IFK och Plånboks konto och att detta således inte var något uppseendeväckande och något som en spelare borde bli misstänksam över. Det tog cirka 20 sekunder för åklagarsidan att fullständigt krossa hans resonemang, genom att fråga Selakovic om denne verkligen känt till IFK:s tidigare spelaraffärer och att herr Nilsson då lånat ut pengar, vilket han givetvis inte hade haft en aning om. Ridå.

Nej, nu känner vi att det blir lite för seriöst och ointressant för våra läsare. Visste ni förresten att vi käkade en grym lunchbuffé på Pastabaren? I Nordstan sålde Blåvittshopen, representerade av Mesken och Sverker, souvenirer och derbyhetsade tillsammans med Gais diton som sålde sina stiliga kreationer.

Att studera åhörarläktaren är aldrig fel, och då syftar vi inte enbart på hur den svenska "sportjournalist-eliten" klär sig. I dag förärades rätten till exempel av ett besök från ordföranden för den fina föreningen BK Wobbler, de östra stadsdelarnas finaste.

Sella har förresten haft en svart kavaj och en enfärgad t-shirt under varje dag.

Nästa vecka väntar flera intressanta förhör, men att den stora grejen blir Bengt Halses visit i rätten är inget att orda om. Alla verkar medvetna om att det är då det verkligen gäller. Då lär stora kavalleriet tas fram, frågan är om han verkligen kommer klara pressen och hålla sig till den "officiella" versionen även under ed?  å andra sidan är det ju som alla vet bara perfekt byggda pappersflygplan som kan lyfta i motvind, eller hur var det nu…

Fast än intressantare blir nog ändå hans klädval. Kostym med blåvit halsduk eller slår han till med en nyinköpt bollhatt kanske? Om han inte ens kör med en IFK-pin, som den forne kassen, hur ska man tolka det då? 

 

Nej, detta får räcka för den här gången. Har ni tur återkommer vi kanske igen, annars får ni hålla till godo med originalet på GT.

 

Tyckte ni förresten att bloggrapporten innehöll för lite intressant information och istället fokuserade på totala oväsentligheter? Tough luck. Ni förstår uppenbarligen inte vad den nya tidens mediekonsumenter efterfrågar. Men ni kan ju alltid gå till tingrätten och lyssna själva, sätta er på aktuariekontoret och läsa förundersökningen och dra era egna slutsatser, istället för att lita på alla andras rapporterande….

 

/ Tug Wilson & Bono

I eder allas tjänst.

 

 

 

PS. Hata gais!

Lämna ett svar