Läktaruppropet LM 4

Stora saker är på gång inom den blåvita supporterkulturen, vilket alla förhoppningsvis snart kommer att märka. United we stand!LM4 Vi har tagit oss namnet LM 4 efter den plats där det här uppropet börjar. I två års tid kommer LM att vara vårt hem och det är här vi börjar bygga på en ny grund inför framtiden på den nya arenan.

För länge har vi varit söndrade, sårbara.
För länge har vi varit delade, segregerade.

Men det är slut på det nu och det enda du behöver göra för att dra ditt strå till stacken är att lita på oss. Vi litar på dig!

Vi är en samling människor som är fast beslutna om att det är dags att offra all stolthet, symbolik och prestige för att hitta en väg till äkta enighet bland Blåvita supportrar. Vi vågar hävda att LM 4, med din hjälp, kan bli den vägen.

LM 4 är ingen förening med ett medlemsskap. Istället är du en jämlik del av LM 4 i samma stund som du ställer dig på sektion LM på Ullevi. Vi enas nu för att visa vägen, vi enas för att vi är uppväxta i klacken, på ståplats och vi känner desamma.

Vi har enats därför att vi inser vår del i splittringen mellan supportrar.

Projektet LM 4 består av folk från alla olika grupperingar, alla ytterligheter och åsikter är representerade. Vi är anonyma av den anledningen att vi inte tänker lämna något utrymme för att initiativets avsikt skall misstolkas.

Den enda grupp som är värd att framhållas i det här sammanhanget är folket på läktaren, ni som är med oss nu och tror på att fotbollssupportrar kan enas även i dagens klimat av olika uppfattningar. Den gruppen supportrar står på sektion LM.

Det är du och det är jag.
Tillsammans är vi Blåvitt.

Enighetens fundament är respekt.

På läktaren skall jag kunna förvänta mig respekt av vem som helst, av den enkla anledning att jag ger honom samma respekt tillbaka. Respekt och kamratskap kommer att leda fram till en situation då vi inte kommer att behöva hålla oss med säkerhetsvakter. De skapar otrygghet och deras histioria på svenska läktare är negativt laddad för många.

Vi skall vara där för varandra när vi behöver hjälp och på samma sätt skall vi tillrättavisa varandra när gränser överskrids. Det blåvita brödraskapet skall återupprättas.

Initiativtagarna bakom LM4 finns i alla kategorier av supportrar och vi tar på oss ett delansvar. Många av oss sökte tidigare tillhörighet genom att segregera oss från varandra. även om alla grupperingar i allra högsta grad finns kvar så måste vi se på varann för de olika funktioner vi har, men främst för det större sammanhang vi arbetar för.

Bengaliska eldar och pyroteknik är
ett minne blott, det vågar vi härmed hävda.

Inte för att vi har kompromissat med någon utomstående utanför läktaren. Aldrig!
Bengalens symbolvärde har urvattnats och vuxit till att bli en kil mellan människor som egentligen borde hålla ihop. Vi kommer aldrig att sluta hävda vår rätt att ”hålla på Blåvitt” precis hur vi vill, men har inte råd att utöva sådana aktiviteter som splittrar oss på läktaren.

Det finns viktigare saker nu.

Vi supportrar har en möjlighet att förändra vår situation, det är en styrka som vi får gratis när vi enas. Fyran i namnet LM4 står för fyra grundläggande punkter. Fyra saker som borde vara självklarheter men saker som vi av olika anledningar förväntats finna oss i. Splittring mellan supportrar tjänar dem som inte vill tro att vi på läktarna kan påverka.

De har fel.

LM 4

1. Vi supportrar skall behandlas med värdighet av vakter och polis. Vi är inte potentiella brottslingar bara för att vi stödjer ett fotbollslag. Om vi tvunget skall ha säkerhetsvakter på våra arenor så är en förutsättning att de har relevant och tillräcklig utbildning för arbetet.
2. Klackens eget väsen måste näras av dess egna folk. Fritt från utomstående destruktiv inverkan från moderföreningen, sponsorer eller andra intressenter. Vi i LM4 uppmanar alla att bli medlemmar i IFK Göteborg. Vi supportrar skall påverka dem, inte tvärtom.
3. Arrangören skall ta sitt ansvar vad gäller prissättning och kvalité. Idag är höjningar av biljettpriser, särskilt hos gästande lags supportrar satt i system. Speciellt när trycket på biljetter är högt. Dessutom är det vanligt med stora brister i säkerhetsanordningar och faciliteter. Detta är att utnyttja fotbollens eldsjälar.
4. Blåvitt är vår passion och de som spelar i en tröja prydd av Kamratföreningens emblem är priviligerade på ett sätt som är få förunnat. Det är ett förtroende mer än ett arbete. Det förpliktigar. Vi kräver inte att de vinner, men att de försöker.

När Supporterklubben änglarna började tala om enighet så hällde de bensin över en läktarens glöd som legat och pyrt väldigt länge. Tillsammans med dem så klarar vi av detta av ren självbevarelsedrift.

En för alla, alla för Blåvitt!

//LM 4

Lämna ett svar